Μεσογειακή Διατροφή

Σύμφωνα με μακροχρόνιες και επιστημονικά τεκμηριωμένες έρευνες από όλο τον κόσμο, οι μεσογειακοί λαοί που διατηρούν το παραδοσιακό διαιτολόγιο, μεσογειακή διατροφή, παρουσιάζουν μικρότερη θνησιμότητα από εμφράγματα συγκριτικά με άλλους λαούς που καταναλώνουν άλλα φυτικά ή ζωικά λιπαρά.

Το μοντέλο διατροφής των κατοίκων της Μεσογείου περιλαμβάνει άφθονους υδατάνθρακες, αρκετά φρούτα και λαχανικά, μικρές ή μέτριες ποσότητες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αρκετά όσπρια, μέτριες ποσότητες ψαριών και άφθονο ελαιόλαδο, αφού ο μοναδικός χαρακτήρας του το κάνει να συνδυάζεται με πολλούς τρόπους με όλα τα τρόφιμα.