Ελιξίριο υγείας και μακροζωίας

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας, την προστασία που μας προσφέρει το δέντρο της ελιάς και τα προϊόντα του, με κυριότερο το ελαιόλαδο. Όλες οι ερευνητικές εργασίες που έγιναν κατά καιρούς δείχνουν πως η καλύτερη εγγύηση για την παρεμπόδιση αγγειοκαρδιακών νοσημάτων και η καλύτερη διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού επιτυγχάνεται με την κατανάλωση ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο ένα από τα σημαντικότερα μονοακόρεστα λιπαρά αυξάνει τις συγκεντρώσεις της «καλής» χοληστερίνης (HDL) στο αίμα μειώνοντας παράλληλα τις συγκεντρώσεις της «κακής» χοληστερίνης (LDL). Χτίζει έτσι ένα πολύ ισορροπημένο λιπιδικό σύστημα στο αίμα, απαγορεύοντας ουσιαστικά τον σχηματισμό «πλακιδίων» λίπους στα αρτηριακά τοιχώματα που είναι υπεύθυνα για την δημιουργία θρόμβων και επιφέρουν εμφράγματα της στεφανιαίας ή του μυοκαρδίου.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει και η μονοακορεστικότητα του ελαιολάδου προστατεύουν τον οργανισμό από την οξείδωση και την δημιουργία ή ανάπτυξη επιβλαβών ελευθέρων ριζών, που είναι υπεύθυνες για τις βλάβες των πυρηνικών οξέων και πρωτεϊνών και θεωρούνται ως οι βασικότεροι βλαπτικοί παράγοντες διαφόρων χρόνιων νόσων όπως ο καρκίνος.