Ελαιοτριβείο:

Το ελαιοτριβείο αρχικά βρισκόταν μέσα στην πόλη της Παιανίας (χωριό τότε, που ονομαζόταν Λιόπεσι), ανατολικά της κεντρικής πλατείας. Το 1971 μεταφέρθηκε από τον Νικόλαο Πρίφτη στη βιομηχανική περιοχή της Παιανίας στη διασταύρωση των λεωφόρων Λαυρίου και Μαρκοπούλου, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις όπου και λειτουργεί έως τις μέρες μας.
Από τότε μέχρι σήμερα έγιναν τρεις ολοκληρωτικοί εκσυγχρονισμοί μηχανολογικού εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και αρκετές προσθήκες και αλλαγές σε μικρότερη κλίμακα, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις των καιρών.


Πρόσφατα το ελαιοτριβείο δέχθηκε μια ολοκληρωτική αλλαγή μηχανολογικού εξοπλισμού και από τότε λειτουργεί με τελευταίου τύπου και τεχνολογίας μηχανήματα. Η άρτια διαδικασία της παραγωγής εξασφαλίζει την ποιότητα του ελαιολάδου.
Η έκθλιψη πραγματοποιείται εντός δώδεκα ωρών από τη συλλογή του ελαιοκάρπου και σε θερμοκρασίες που δεν υπερβαίνουν τους 27°C.


Το παραγόμενο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή οξύτητά του, τη φρουτώδη γεύση του και βέβαια από την αποδεδειγμένα υψηλή διατροφική του αξία.

Τυποποίηση Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου:

Επειδή πιστέψαμε ότι η κληρονομιά του παρελθόντος θα μας στηρίξει στο μέλλον, το 2008, επεκτείναμε τις δραστηριότητές μας, υπό την διεύθυνση πλέον των υιών Νικολάου Πρίφτη (Δημήτριο και Κωνσταντίνο), μπαίνοντας στο χώρο της τυποποίησης ελαιολάδου.


Η δραστηριότητά μας εκτείνεται και στην εμπορία (χονδρική – λιανική) αποκλειστικά και μόνο “εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου” (οξύτητας έως 0,8%) που συσκευάζεται κάτω από αυστηρούς ελέγχους. Η επιλογή της πρώτης ύλης γίνεται κατόπιν πολλαπλών χημικών και οργανοληπτικών εξετάσεων από πιστοποιημένα και έγκυρα εργαστήρια ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα του προϊόντος με κορυφαία οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.


Η αξία των προϊόντων μας και τα εν γένει ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιχείρησής μας προσελκύουν το ενδιαφέρον αντιστοίχων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διέπονται από τις ίδιες επαγγελματικές αξίες. Στη βάση αυτών των συνεργασιών η επιχείρησή μας εμπορεύεται το ελαιόλαδό της και αναλαμβάνει για λογαριασμό τους την τυποποίηση ελαιολάδου.